Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
749
9fa021e9864a5ae89d031f60ce05a162
Tillbaka (UPD: 2013-04-20 21:41:01)

Ytterligare en skön vinst!

1-0 2min Rasmus Fries
2-0 66min Emil Ekström

Klicka här för att se vilket lag ESK spelade med. 

ESK verkade ha konserverat den fina formen från förra helgen då man bortaslog Skiljebo SK med 1-2 för redan i tredje matchminuten dunkade Rasmus Fries in ESKs 1-0 mål efter ett inlägg från höger i straffområdet.

Karlbergs BK fick strax därefter en frispark men precisionen på inlägget var inte det bästa utan hamnade vid den andra hörnflaggan. I elfte matchminuten får Karlberg en hörna där det blir lite rörigt i ESKs försvar men man lyckades reda ut det. Minuten efter rivs Rasmus Fries ner till vänster strax utanför Karlbergs straffområde, efterföljande frispark rinner rakt genom försvaret och går strax utanför den högra stolpen. ESK känns som det piggare laget och Karlberg jagar mycket boll. Drygt 20 minuter in i matchen får ESK en dubbel hörna vilken blir resultatlös, Karlberg satsar på omställningar men ESK känns trygga i försvarspelet. Strax därefter jobbar ESK fram ytterligare en hörna där det är riktigt nära en utökning av sin ledning, skottet går strax utanför vänster stolpe. Karlberg kontrar igen men Gurra i ESKs mål är med på noterna. På efterföljande utspark varnas Gurra då han tar för lång tid på sig med utsparken, Karlberg får en frispark i mycket bra läge men ESK lyckas freda sitt mål.

Därpå blir Fries på nytt fälld med en frispark som följd, frisparken går till en resultatlös hörna för ESK. Med en halvtimme spelad kan man konstatera att även om Karlberg stuckit upp några gånger så har det inte genererat några större farligheter, man är för ineffektiva. ESK sticker upp igen, denna gång genom Norell som nickar men når inte riktigt och den blir för lös, målvakten räddar. Matchen blir tempofattig från båda håll under en tid. Med några få minuter kvar av första halvlek så får Karlberg en hörna vilken är dåligt slagen och rensas av ESKs första utpost, ESK gör en snabb omställning vilket resulterar i en ny hörna för ESK. 

Summerar man första halvlek så hade Karlberg lite mer boll i andra delen av halvleken men var uddlösa framåt.

Andra halvlek startar, inga byten i ESK. Norell drar efter bara en minut på sig ett gult kort då han bedömdes vara lite för tuff i en situation. Karlberg startar piggt, skapar två frisparkar och en hörna inom de första 5 minuterna men som tidigare har man svårt att göra något av dessa lägen. Karlberg verkar ha pratat i paus om att man måste rulla boll, jaga och gå hårdare in i situationerna för man är ett mer taggat lag inledningsvis, ESK har inte alls samma press utan man gör anfall då och då men tvingas ofta att passa bollen bakåt då Karlberg pressar och alternativen framåt försvinner. Med 20 minuter spelade av andra halvlek tvingas ESK till ett byte, det är Norell som sträckt sig, in kommer Kushtrim Trimi. Minuten senare lobbar Emil Ekström snyggt över målvakten och det är 2-0 till ESK. Karlberg får därefter en hörna men ESK nickar bort bollen. Emil byts sedan ut, ersätter honom gör Markus Ahosson. Karlberg har en halvfarlighet men avslutet går utanför vänstra stolpen. ESK får en hörna. Karlberg kommer i den 78:e matchminuten till en farlighet men ESK försvarar sig bra framför mål. Med 10 minuter kvar av matchen sätts Alexander Pettersson in, ut går Patrik Lundemo. Karlberg har därefter ytterligare en bra chans men Gurra känns säker och plockar ner skottet. I 87:e vänder Trimi bort en spelare och får på ett bra skott men målvakten hinner ned och ta bollen vid sin högra stolprot. Karlberg satsar allt framåt men är ineffektiva som tidigare, man får en hörna i slutminuterna där efterföljande skott går en meter över mål.

ESK vinner rättvist, Karlberg hade sina chanser men man var för ineffektiva framför mål vilket straffade sig. Nästa lördag väntar en ny hemmamatch för ESK, då mot Kvarnsvedens IK. Även denna match spelas på Korsängens konstgräs.

Var du på plats? Vilken spelare i ESK tyckte du var bäst? Rösta här!

Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 20 apr 2013 kl. 21:41

51