Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
315
5b63c045d4ee01315420294bd4b5a6ec
Tillbaka

Vi vann Division 2! Tack för hjälpen!

Kära sponsorer och samarbetspartners, 2011 blev ett år att minnas, efter några tunga år avancerade vi i seriesystemet - ESK FK spelar nästa säsong i Division 1.

Och som vi vann:
• Med Svensk Elitfotbolls i särklass billigaste spelartrupp
• Med 8 av 11 spelare i startelvan har bestått av spelare som kommer från trakten
• Med en snittålder på startelvan som är endast 20,8 år, trots ”nestor” Ernesto Ferreira
• Med överlägsen målskillnad, + 29, mot serietvåan Sandvikens +15
• Med flest gjorda mål, 47st, mot tabellfyran Skiljebos 41st
• Med minst insläppta mål, 18st, mot tabelltvåan Sandvikens 21st
• Med Joel Rajalakso, 18år, som delad skyttekung
• Med seriens främsta ledare: Siggi, Per-Åke, Patrik, Olle och Håkan

Vi jobbar stenhårt för närvarande med att formera nästa års spelartrupp, vi räknar med att kunna behålla de flesta i årets trupp men det är många som rycker och sliter i våra unga talanger. ESK har inte ekonomiska resurser att erbjuda spelarna konkurrenskraftiga ersättningar och därmed kunna teckna de flerårskontrakt som skulle skapa kontinuitet i vår långsiktiga satsning. Vi får hoppas att spelarna väljer den kvalitet och den lugn och ro som Siggi och Co kan erbjuda så att spelarna får den utveckling och utbildning som de så väl behöver för spel i högre divisioner framöver.

Tack vare Dig och Ditt företags välvilliga inställning till attraktiv och rolig fotboll på hemmaplan, med spelare som Du känner igen har vi lyckats genomföra säsongen utan större hack i maskineriet – Tack ska Du ha!

Nu väntar spel i Division 1, vi kommer med all säkerhet att bli placerade i ”Norra” gruppen. Det kommer att innebära intressanta derbyn mot Västerås SK och Sirius, matcher mot Dalkurd, Frej, Forward m.fl Tyvärr innebär det också minst två långa bortamatcher, IFK Luleå och Östersund vilket kommer att skapa hål i vår redan ansträngda ekonomi.

Vi kommer inte att ”tokvärva” men vi måste förmodligen förstärka laget med 2-3 spelare för att vi ska kunna placera oss strax under mitten när serien är färdigspelad - Det har Siggi lovat!

Än en gång, stort tack för dina insatser och för Ditt samarbete med ESK FK under säsongen 2011. Vi är i startgroparna även med nästa års samarbete – vi kommer att kontakta Dig – Var inte lugn!

Glöm inte att gå in på vår hemsida – den kommer också att bli föremål för renovering, där kommer vi att löpande informera om vad som händer under årets baksida – Vintern….

Med hopp om en lyckad övervintring
För ESK FK Fotboll

Gustaf af Jochnick
Ordförande

Posten senast uppdaterad 12 dec 2011 kl. 14:05

51