Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
809
7b9ac44be26efa05adf5acb141f0e7a7
Tillbaka (UPD: 2013-09-04 10:28:08)

Syrianska vände och vann

Startelvan

Gustaf Persson
Mohammad Ibrahim--Pelle Bodin--Calle Söderberg--Nicklas Eriksson
Kushtrim Trimi(73 Pontus Lundén)--Linus Bylin--Wiktor Svärdh(83 Emil Ekström)--Patrik Lundemo(63 Alexander Pettersson)
Alexander Persson-Njie
Filip Norell

ESK fick en bra start på matchen då man redan i 8:e matchminuten satte 1-0, Pelle gjorde en räd över hela planen, passade in framför mål där Lundemo var sist på bollen och ESK kunde ta ledningen. ESK 
fortsatte att pressa, lite senare har Alexander ett hårt distansskott som slickar målvaktens vänstra stolpe. Syrianska har svårt att komma till några farligheter. Bara minuten efter så kommer Lundemo fri med målvakten, avslutet går på målvakten. Strax därefter är det dags igen, Syrianska slarvar i ett uppspel, en boll som Norell och Njie snappar upp och jobbar fram en hörna. I 30:e matchminuten kommer Syrianskas första riktiga farlighet, ett inlägg som nickas men Gurra är välplacerad och tar bollen. Med 10 minuter kvar av första halvlek kommer Syrianska i ett nytt anfall, ett skott mot mål där Bodin sträcker ut ett ben och räddar ESK från ett bortamål. Mot slutet av halvleken driver Norell in i straffområdet, ramlar och Trimi friställs med målvakten men domaren väljer att blåsa (hands?). Bara sekunder innan halvtidsavblåsningen kvitterar Syrianska, trist att avsluta halvleken så då ESK var klart hetare under stora delar av halvleken.

Andra halvlek startar och Syrianska kommer ut som ett piggare lag, ställer snabbt om spelet efter att ESK fått en frispark där Gurra går ut och skär av skottvinkeln och skottet går utanför. I 63:e matchminuten gör ESK sitt första byte, Lundemo ut, Alexander Pettersson in. Samtidigt gör Syrianska ett dubbelbyte. Pettersson hinner bara vara inne ett par minuter så vaskar han fram två hörnor åt ESK. Det märks att det är en helt annan nerv i andra halvan av matchen, det smäller på ordentligt emellanåt. I 73:e gör ESK sitt andra byte, Trimi ut, ersätter honom gör Pontus Lundén (född -95). Pontus vaskar direkt fram en farlighet, ett inlägg som rensas till en hörna för ESK. Syrianska ställer snabbt om och får till ett avslut som går en bit över ESKs mål. I 77:e matchminuten anfaller Syrianska på nytt, Gurra går ut, anfallaren lobbar över honom, Bodin sträcker sig för att rensa men bollen går tyvärr i mål. 1-2. Syrianska ser piggare ut, ESK blir stillastående. 10 minuter innan avblåsning gör ESK sitt sista byte, Swärdh går ut, ersätter honom gör Emil Ekström. Syrianska gör samtidigt sitt sista byte.

Dagens citat: -"Spela förfan, det är 5 minuter kvar av matchen". Syrianskas tränare skriker till John Junior som placerat sig vid hörnflaggan med boll för att tiden ska gå...

ESK pressar på för kvittering, Norell har ett skott som går strax utanför, Emil har ett distansskott som slickar stolpens vänstra utsida och ESK får en hörna som nickas ovanför mål. Matchen slutar 1-2 och ESK får fortsätta att jaga poäng, på lördag möter man Rotebro, då är det nya tag.

Några bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 4 sep 2013 kl. 10:28

51