Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
939
e35d4bd2ea4bf8c9ed4ded6379cfd12a
Tillbaka (UPD: 2015-08-18 12:28:31)

Olles hörna #8

Sällan har ett självironiskt skämt hamnat så rätt. När nå´n i ESK-ledningen frågade om jag ville bli krönikör på ESKs hemsida svarade jag sanningsenligt:

 -Jag har aldrig sysslat med sparkboll, i varje fall inte som skribent. Det blev i alla fall så att jag hamnade bakom skrivtangenterna, vilket inleddes med en självutnämning till A-lagets låtsas-strateg.

-Gör flest mål och vinn alla dueller, löd mitt råd och det tokroliga i kråksången är att laget följer denna anmodan.

-Nja, alla dueller vet jag inte, säger exordföranden Togga Karlsson. Våra grabbar väger lite lätt mot de äldre tyngre lagen, exempelvis Riala, men det stämmer att våra spelare har mycket bollinnehav. Även tränarna Martin Andersson Oscar Norrby är inne på att ESK måste vässa effektiviteten. Jo, det kanske skulle sitta fint med en tung center ā la Gunnar Nordahl, om någon minns svenske anfallsbjässen. Zlatan håller naturligtvis som jämförelsesymbolik, men han lär inte skriva på för ESK, tack å lov för det skulle väl bli klubbens ruin.

Apropå ekonomin så inhämtar vi att klubbledningen med Mikael Lundquist i spetsen och Togga Carlsson – sponsorbiten - sliter för fullt med saneringen. Togga har fått ihop 60 betalvilliga sponsorer, men han behöver draghjälp från flera i sponsorkommittén. Micke lovar att återkomma med besked om ekonomin, som bl a har kopplingar till Sparbanken.

Alla ESK-funktionärer jobbar oförtrutet vidare för lagets bästa. Publiken är inte lika hängiven. Som en golfbekant uttryckte det under den stora mc-helgen 14-16 augusti.

-Det satt ju fler människor på gräsmattan framför f d Hettemarkshuset för att titta på mc-åkarna än det kom publik till ESK-EIS-derbyt. Så där kan vi bättra oss.

En hejarramsa kanske triggar någon:

ESK, go, go, go

högre upp ni nog kan nå

 

Sammanfattande sens moral av läget:  - Det ser ljust ut både match- och spelmässigt och får klubben desslikes en ekonomi i balans är nog ett fortsatt avancemang uppåt i serien en realitet.

Tror i alla fall Olle i sin hörna.


Framöver kommer ni att kunna läsa återkommande krönikor från meriterade Olle Forsberg.

Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre. 


Posten senast uppdaterad 18 aug 2015 kl. 12:28

51