Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
775
56aefb27d3d2f3d8a7a145bd4519c94c
Tillbaka (UPD: 2013-06-15 11:05:48)

Oavgjort - skönt, men surt!

"Skönt men surt" - utbrast ESK:s lagledare Patrik Bjerketun minuterna efter slutsignalen. Det sammanfattar känslan efter matchen väl.


ESKs trupp:

Gustaf Persson
Nicklas Eriksson(85 Jonatan Åhlin)--Carl Söderberg--Per Bodin(70 Martin Andersson)--Rasmus Fries
Patrick Lundemo--Linus Bylin--Alexander Persson Njie--Alexander Pettersson
Filip Norell--Emil Ekström(76 Alhajie Drammeh)

Bägge lagen inledde matchen fint. Huddinge med fina framstötar på kanterna genom sina snabba yttrar. ESK med konstruktivt passningsspel som gjorde att man vaskade fram ett par riktigt heta målchanser, som hemmalaget bara med nöd o näppe kunde avvärja på mållinjen. Huddinge vann avsluten på mål i första halvlek med 4-3, men ESK:s chanser var hetare och första vann man "på poäng" även om den förblev mållös.

Om första halvlek var jämn spelmässigt så gick andra halvlek ganska klart i Huddinges favör. Men, vi tar det från början. Det började tämligen jämnt och i 50:e matchminuten kom Patrik Lundemo loss på kanten. När han passerat straffområdeslinjen blev han kapad bakifrån och straffen var solklar. Rasmus Fries slog den, och satte den säkert i mål. 1-0 till ESK! Efter ledningsmålet tog Huddinge över mer och mer. Vårt gröna gäng sjönk tillbaka med laget och sista 25 minuterna hade Huddinge nästan konstant press. De vann avsluten på mål med 15-3. Fyra av avsluten tog i stolpen, varav en av ramträffarna var riktigt nära att resultera i mål. Det dröjde emellertid ända till 86:e minuten innan kvitteringen kom. En lyftning in i straffområdet nådde Huddinges notoriska målskytt, Erido Poli, som med en saxspark fick bollen genom röran i straffområdet och in i mål. Trots pressen mot ESK-målet var inte de grönsvarta ofarliga. Man stack upp vid ett par tre tillfällen och kunde lika gärna ökat på till 2-0 innan Huddinge kunde kvittera. Efter en upprullning hade Alex Persson ett skott i stolpen som studsade rakt ut i straffområdet, men inte till någon lagkamrat. Patrik Lundemo var vid två tillfällen mycket nära att komma fri med målvakten, men fick inte bollen med sig i det avgörande ögonblicket.

Sammanfattningsvis alltså skönt, men surt. Ett finfint resultat på bortaplan mot serieledarna, men det klart att tre poäng kändes väldigt nära med bara fyra minuter kvar av ordinarie matchtid när kvitteringen kom.

Inför nästa match, hemma mot Akropolis på torsdag, står fyra spelare på två varningar och stängs av en match om de drar på sig en tredje.

Vi ses på Enavallens C-plan på torsdag för den spännande fortsättningen av serispelet! Observera att våra sponsorer bjuder på inträdet - välkomna då!

Bilder från matchen finns att beskåda på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 15 jun 2013 kl. 11:05

51