Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
771
29368e479addebe7d0a8ee494655dcfc
Tillbaka (UPD: 2013-06-10 07:05:04)

Hattrick och målfest på Enavallen

ESK (4-4-2): Gustaf Persson; Markus Ahosson, Pelle Bodin, Calle Söderberg, Nicklas Eriksson (Anton Haeger 84); Patrick Lundemo (Ludwig Taxén 71), Linus Bylin, Alexander Persson, Alexander Pettersson; Filip Norell (Jonatan Ålin 87), Emil Ekström

ESK började matchen oerhört piggt och den dåliga formen såg ut att vara långt borta när man radade upp chanser under de första tjugo minuterna. Farligast blev det i den femtonde minuten när Alexander Persson ställs helt fri med målvakten men väljer att passa i sidled till mittfältskollegan Alexander Petersson som inte hinner fram till bollen som rullar förbi kortlinjen och ut till inspark. Oturligt nog skulle ESK bli straffade för sin ineffektivitet när Calle Söderberg missar en hög djupledsboll som Sollentuna genast utnyttjar och sätter 0-1 i den tjugonde matchminuten på deras allra första målchans. Efter målet var Sollentuna helt klart med i matchen igen och tog kommandot på mitten. Och skulle egentligen ha press på ESK ända fram tills första halvleks tredje sista minut då ESK för en hörna som studsar ut till Filip Norell till vänster i straffområdet. Filip höjer högerfoten och sätter distinkt 1-1 i målvaktens bortre hörn. Ett klassmål. 

Sollentuna kliver in i andra halvlek revanschsugna och börjar direkt pressa för ett ledningsmål, vilket gav utdelning. Först kommer man förbi på ESK:s vänsterkant och måttar ett tungt skott som Gurra räddar med en del bekymmer. Och bara tre minuter senare var det dags igen, den här gången från andra kanten där Owin Omoduemuke lyckas ta sig runt Markus Ahosson och in i straffområdet för att sedan överraska Gurra med ett skott i första hörnet som ger Sollentuna ledningen 1-2. 

Trots underläge två gånger i matchen vägrar ESK vika ner sig och med lite tur kan man redan fem minuter efter Sollentunas ledningsmål kvittera genom Filip Norells andra mål i matchen som han nickar förbi målvakten under ett friläge. Från och med nu handlade matchen bara om ESK och när Emil Ekström slår ett inlägg snett inåt bakåt som Filip Norell hoppar över i förmån till Patrick Lundemo som säkert dunkar bollen i nät är ledningen ett faktum efter en timmes spel. 

Det skulle inte bli bättre för Sollentuna. Efter bytet på lagkaptenen och mittbacken Simon Afrim raserade försvarsspelet totalt och ESK fick bjuda hemmapubliken på ett riktigt målkalas när de resterande tre målen för kvällen gjordes inom loppet av fem minuter. Först genom ett perfekt agerande i press spelet av Emil Ekström som lyckas peta bollen till en fristående Alex Petersson som sätter 4-2. Sedan är det Nicklas Eriksson rinner igenom på sin vänsterkant och slår ett inlägg som seglar förbi målvakten och rätt in i mål, 5-2. Och till sist är det Filip Norell som fullbordar sitt hattrick och målskyttet i matchen genom en väl avvägd djupledsboll som friställer Filip som säkert placerar in matchens sista mål, 6-2.

Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 10 jun 2013 kl. 07:05

51