Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
694
8ad9b60bc3359ceb82a70bc28970e593
TillbakaJoakim Alriksson (UPD: 2012-10-28 19:43:54)

Joakim Alriksson

En målrik match

Det var två redan nedflyttningsklara lag som möttes vilket inte innebar att man bara spelade av matchen, nej under stora delar av matchen var det underhållande fotboll och så även i antalet mål. Båda lagen såg ut att vilja visa upp ett underhållande spel i sista matchen för i år. 

Syrianska bjöd in publiken till gratis inträde vilket innebar att ungefär 50 personer sökt sig till arenan...

ESK kom till spel med en något decimerad trupp, med flera av spelarna sjuka eller skadade mönstrade man några spelare som inte fått så mycket speltid samt några juniorer.

Startelvan:

Gustaf Persson
Alexander Persson-Njie - Niklas Eriksson - Robert Kjellman - Micael Tuhkanen
Adem Küçükgöl - Kerim Mrabti - Joakim Alriksson - Emil Strok
Joel Rajalakso - Rasmus Fries

Matchens första 15 minuter är det ESK som står för farligheterna, ett skott som går utanför, Fries matar in ett inlägg i straffområdet som rullar förbi målvakten men ingen ESK fot hinner på bollen samt Joel som provar skott men målvakten tar. Syrianska rullar en del boll på mittfältet och satsar på kontringar som inte blir farligare än ett par avslut från håll. Ett par hörnor till Syrianska men resultatlösa sådana.

En halvtimme in i matchen får ESK en frispark som man lägger snabbt men Syrianskas målvakt är med och plockar skottet med lite svårigheter. Minuten därefter ställer Syrianska om snabbt, skjuter ett skott vars retur oturligt hamnar framför fötterna på en Syrianska spelare som chippar bollen över en utrusande Gustaf i ESKs mål, 1-0. I 37:e matchminuten har ESK ett fint anfall där Rasmus Fries skjuter ett skott som slickar vänster stolpe, strax därefter kommer ESK i ett nytt anfall, Joel prövar skott men det går strax över mål. Med 5 minuter från halvtids vilan är det mycket nära att Syrianska utökar sin ledning, dom får en frispark strax utanför ESKs målområde, Gustaf räddar men lämnar retur och efterföljande skott går rakt på stolpen och ut. Sekunderna innan av blåsning får ESK det viktiga kvitteringsmålet, Rasmus Fries blir fälld strax utanför Syrianskas straffområde, Kerim förvaltar frisparken väl, sätter den rätt i mål. 1-1.

ESK startar även andra halvlek piggt, Joakim hittar Joel var skott går i bur sidan men så i den 58:e matchminuten får Syrianska en frispark strax utanför ESKs straffområde och den förvaltas väl, sitter fint i högra krysset, helt onåbar för Gustaf. 2-1. Minuten därefter är det riktigt nära ett ESK mål men en brytning precis framför mål ger ESK endast en hörna som tyvärr blir resultatlös. Med en timme spelad sätter Joel Rajalakso 2-2 till ESK efter snyggt framspel. Tyvärr tar det bara några minuter så sätter Syrianska 3-2 efter en miss i markeringen av en ESKare. I 67:e matchminuten prövar Tuhkanen skott med målvakten räddar, strax därefter kommer Adem i hög fart på sin kant, skjuter ett inlägg från kortlinjen som går via en Syrianska spelare och in i mål, kvitterat och 3-3. Spelet är böljande fram och tillbaka och tyvärr drar ESK på sig en straff, och i den 71:a matchminuten sätter Syrianska 4-3. Emil Strok byts ut, ersätter honom gör junioren Mohammad Ibrahim. Med kvarten kvar att spela gör ESK ett dubbelbyte, in kommer Calle Söderberg (-95) och Philip Norell (-95), ut går Adem Küçükgöl och Niklas Eriksson. Strax därefter har ESK ett ribbskott och på efterföljande inlägg nickar Joel in bollen i mål, hans andra för dagen. 4-4. Bara minuten senare sätter Syrianska 5-4 målet efter att en försvarare blivit bortfintad. 6-4 kommer kort därpå då Robert fäller en Syrianska spelare i straffområdet med straff som följd. Precis innan av blåsning provar Philip Norell skott, ett skott som är hårt så målvakten lämnar retur till Kerim men avslutet går tyvärr över mål.

Årets sista seriematch mellan Syrianska och ESK slutar 6-4. Nu väntar 14 dagars träning för ESK innan välbehövlig vila.

Bilder från matchen hittar du som vanligt på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 28 okt 2012 kl. 19:43

51