Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1053
c0ef432cd2bedb8b00298962f3ae3638
Tillbaka (UPD: 2017-08-03 08:09:10)

Drömstart gav 3 poäng!

Laget:
Gustaf Persson
Pontus Lundén   
Martin Lönneberg  
Adrian Berglund 
Jonatan Åhlin(90)
Alexander Persson Njie  
Tosse Larsson 
Willy Wickman(90)
Carl Söderberg 
Bruno Dal Monte(72)
Joakim Pettersson 

Byten:
Patrick Lundemo(72)
Gabriel Westergren(90)
Joakim Reutfors(90)


ESK fick en drömstart, redan i den 2:a matchminuten tog ESK ledningen genom Njie som stressade gästernas målvakt vars rensning gick rakt på honom och in i mål, 1-0. Några minuter senare var det riktigt nära en utökning av ledningen då Åhlins inlägg framför mål missas av Berglund med ett par decimeter. Men i den 13:e matchminuten utökar ESK sin ledning, Gurra slår en perfekt boll från straffområdet fram till en ruschade Lundén, som petar bollen förbi utrusande målvakt och sätter bollen i mål, 2-0. Täby är inte på något vis ofarliga, man ställer om snabbt men de riktigt farliga avsluten uteblir, ESK försvarar sig bra över hela planen. Men med en halvtimme spelad så reducerar Täby på en omställning, 2-1. De kvitterar även inom loppet av några minuter, ett långt inkast in i ESKs straffområde och det stod 2-2 på tavlan. ESK kanske slappnade av lite med en tvåmålsledning vilket straffade sig. Men ESK reste sig igen, i 37:e matchminuten slog Tosse ett perfekt inlägg som Willy stöter in i mål, 3-2. Några minuter innan halvtid så fälls Lundén med straff som följd, Åhlin gör inga misstag, 4-2. Täby har ytterligare ett långt inkast(farligt vapen), men avslutet går strax utanför ESKs mål. ESK replikerar, Bruno får på ett tungt skott som tippas till hörna.

Andra halvlek startar och Täby vaskar fram en hörna vars avslut går en bit över mål. ESK replikerar, fin krossboll fram till Lundén vars avslut går strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Minuten efter är det dags igen för ESK, Njie försöker sig på att prickskjuta intill stolpen men målvakten klistrar vid stolproten. I 55:e utökar ESK sin ledning, finspel över hela planen och Willy sätter 5-2. Minuten efter är Täby nära att reducera, en ribbträff. ESK vänder spelet och får även de en hörna. I den 64:e matchminuten reducerar Täby, en lobb över en utrusande Gurra, 5-3. I 72:a gör ESK ett byte, ut går Bruno och in kommer Lundemo. Fem minuter senare sätter Lundemo spiken i kistan, ett instick från Tosse och säkert avslut av Lundemo, 6-3. Täby ser alltmer uppgivna ut, några halvförsök men det blir inte mer än ett avslut en bit över ESKs mål. I den 89:e matchminuten var det nära, ett fint inlägg från Willy som Lundemo nickar men precis utanför. I 90:e matchminuten gör ESK ett dubbelbyte, ut går Willy och Åhlin, in kommer Reutfors och Gabbe.

I och med gårdagens vinst så är nu ESK i högst grad med i striden om förstaplatsen i tabellen vilket ger direktavancemang till division 2. ESK ligger nu endast 1 poäng efter serieledarna Täby och 4 poäng före serietrean Sala.


Bilder från matchen finns att se på ESKs Facebooksida.Missa inte helgens match då ESK möter Märsta IK hemma på Enavallen. Matchen spelas på lördag, matchstart 14:00.

Posten senast uppdaterad 3 aug 2017 kl. 08:09

51