Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
691
d312fe91becf83e5a7d400290f211ba2
Tillbaka (UPD: 2012-10-22 12:40:29)

Derby på Enavallen!

Tre säsonger i rad spelade Sirius i Superettan men 2009 ramlade man ur serien och har under 2010 och 2011 tillhört topplagen i Division 1 Norra, närmast avancemang var 2010 då man placerade sig på en kvalplats till Superettan där man fick möta Jönköpings Södra IF. Jönköping gick segrande med totalt 4-0 efter två möten. Att kvala sig upp till Superettan är inte lätt, Sirius vet det och kämpar därmed hårt för att vinna Division 1 Norra och direktplatsen till den högre serien.

FYRTIOEN poäng skiljer det mellan ESK och Sirius, Sirius har samlat ihop 49 poäng och tillhör ett av topplagen. 15 vinster, 4 oavgjorda och endast 5 förluster. Lagets överlägset bästa målskytt är anfallaren Ante Björkebaum med 15 mål, på en andraplats finns mittfältaren Moses Ogbu med 7.

Sirius kommer närmast från årets första hemmaförlust, mot Vasalunds IF, en match som slutade 0-1. Nerverna som spökade? Nja kanske men enligt rapport så hade Vasalund gjort hemläxan och stängde kanterna så Sirius inte fick några ytor att komma runt på. Sirius hade det mesta av bollinnehavet mot ett försvarande Vasalund, men vad hjälper det när man inte kommer till dom riktigt heta målchanserna. Vasalund satsade på omställningar och det var just under en sådan som matchens enda mål kom, Mahmud Eid bröt en boll på mitten av planen, spelade fram till Kevin Kabran som vände bort sin Siriusförsvarare och placerade bollen bakom Jonas Bylund i Sirius målet.

I april då Sirius och ESK senast möttes så vann Sirius med 2-0. Matchrapport, bilder och videoklipp från förra mötet hittar du här.

Östersunds FK, BK Forward samt IK Frej, alla tre topplagen gjorde i helgen vad som krävdes av dom vilket innebär att Sirius blev nedpetade på en 3:e plats i tabellen, en poäng efter Östersund och Forward men med en match mindre spelad. En vinst för Sirius ikväll och man toppar tabellen inför söndagens match i sista omgången av Division 1, Sirius möter då Östersunds FK på hemmaplan.

Historiskt så har Sirius alltid haft svårt att vinna matcher mot ESK på Enavallen, Sirius ses inför denna match som storfavoriter då man radat upp vinster under denna säsong. Då ESK redan är klara för degradering till Division 2 så kan man spela avslappnat, Sirius däremot måste ta poäng på Enavallen ikväll för att på egen väg ha chans till seriesegern. Klarar Sirius nerver detta? Ja det återstår att se.

I ESK är Kerim Mrabti åter efter sin fotskada, Dillan Ismail har varit ett frågetecken men är med i den uttagna truppen. Daniel Ålund har opererat sina vader och blir borta resten av säsongen.

ESKs uttagna matchtrupp hittar du här.

Vi ses väl på Enavallen ikväll?

Straffsparkstävling i pausen

20:- per lott eller 3 st för 50:-
Dragning sker under 1:a halvlek. 5 st straffläggare.
 
Sponsor:

PS. Köp gärna 50/50-lott, 20:- per lott eller 5 st för 100:-

Kuriosa

De senaste åren har ESK och Sirius spelat i samma serie: 1991, 1992, 1999, 2005, 2006, 2007 och 2008.
 
Ett antal spelare har spelat med båda klubbarna, bla Nichlas Norell, Thomas "Tomten" Johansson, Tommy Sjölund och Anders Bylin. Anders har spelat för ESK i två omgångar. Lasse Pettersson (slutet av 80-talet), Burt Olsson och Mamoud Salehabbady (slutet av 80, början av 90), Andreas Brännström, Olle Kullinger, Lasse Geschwindt, Ernesto Ferreira, Patrik St:Cyr (endast junior i ESK) och Elias Storm.

Posten senast uppdaterad 22 okt 2012 kl. 12:40

51